Zoeken

Geen Hillula-viering in Marokko dit jaar

18 januari 2022 - 10:20 - Marokko

©

De Raad van de Joodse Gemeenschap van Marokko herinnert eraan dat bijeenkomsten van de gemeenschap in het koninkrijk op dit moment verboden zijn omwille van de coronacrisis. De viering van Hillula is dus ook niet toegestaan. De aanmaning komt er na de annulering van een vlucht met 150 mensen aan boord uit Tel Aviv op donderdag 13 januari.

"Ter bescherming van onze gemeenschap, die reeds zwaar op de proef is gesteld door de coronapandemie, is tot nader order geen enkele bijeenkomst van de gemeenschap toegestaan, van welke aard dan ook, indien er geen rekening wordt gehouden met de door de gezondheidsautoriteiten voorgeschreven maatregelen", aldus de Raad van de Joodse Gemeenschap van Marokko in een persbericht. De instelling roept haar leden op om zeer voorzichtig te zijn en de coronamaatregelen te respecteren om nieuwe tragedies in de gemeenschap te voorkomen.

Lees ook: Joden uit heel de wereld verzamelen zich in Essaouira

De instantie verwijst naar de gezondheidsbeperkingen die de Marokkaanse autoriteiten hebben ingesteld om de verspreiding van de Omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan. Het betreft onder meer een verbod op bijeenkomsten en openluchtactiviteiten voor meer dan 50 personen. In geval van bijeenkomsten waarbij het toegestane aantal wordt overschreden, wordt een vergunning van de plaatselijke autoriteiten vereist.

Lees ook: Zo vierden joden Hiloula in Marokko (video)

De verklaring door de Raad van de Joodse Gemeenschap van Marokko volgt op de annulering van een vlucht uit Tel Aviv op het allerlaatste moment afgelopen donderdag. Zo’n 150 personen waren aan boord gestapt om Hillula te gaan vieren in Midelt. In een verklaring aan Le360 zegt Serge Berdugo, secretaris-generaal van de Raad van de Joodse Gemeenschap van Marokko, dat er geen verband is tussen de annulering van de vlucht en de boodschap aan de Joodse gemeenschap in Marokko. De Raad geeft evenwel geen toestemming voor Hillula in de huidige context van de coronacrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team