Zoeken

Fans Game of Thrones (ook Barack Obama): bezoek Marokko!

5 mei 2014 - 20:51 - Cultuur

©

Metro News raadt fans van Game of Thrones aan om vijf droombestemmingen - waaronder Marokko - te bezoeken waar de cultserie werd gemaakt. Malta, Ierland, Kroatië en IJsland staan ook op het lijstje.

De makers van Game of Thrones hadden twee Marokkaanse regio’s uitgekozen om een aantal scenes op te nemen, met name Essaouira en Ait Ben Haddou.

De havenstad Essaouira diende als decor voor Astapor, waar eunuch-slaven leerden vechten. In de medina zijn tientallen historische gebouwen met typische Noord-Afrikaanse wanden en deuren. Verrassend mooi zijn de Iberische invloeden van de Portugese invasie in 1500.

Vestingstad Aït Ben Haddou

Vestingstad Aït Ben Haddou is één van de parels van Marokko. De oude ommuurde stad onderscheidt zich door haar roodachtige en van vitselstek gemaakte gebouwen. Ait Ben Haddou, waar tientallen films werden gemaakt, vertegenwoordigt de stad Yunkaï in Game of Thrones.

Een van de meest bekende fans van de serie is niemand anders dan de Amerikaanse President Barack Obama himself. Hij had zelfs aan de makers gevraagd of hij de afleveringen mocht bezichtigen voor ze op televisie werden uitgezonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team