Zoeken

Grote fraudezaak gericht op Marokkanen ontdekt in Sebta

4 december 2023 - 14:00 - Wereld

©

In Sebta zijn drie verdachten gearresteerd en in hechtenis genomen als onderdeel van operatie Bolero, een onderzoek naar een fraudezaak gericht tegen Marokkaanse burgers.

De arrestanten, twee mannen en een vrouw, waren het onderwerp van een onderzoek door de Centrale Eenheid van Netwerken voor Immigratie en Valse Documenten (UCRIF) van de Spaanse nationale politie. Ze worden verdacht van misdrijven als fraude, verduistering, deelname aan een criminele groep en vervalsing van documenten. De arrestaties vonden plaats na een huiszoeking in Sebta.

Lees ook: Marokko: parlementslid was lid van crimineel netwerk

Deze fase van de operatie, omschreven als opmerkelijk, werd uitgevoerd met de samenwerking van verschillende politie-eenheden. De interventie vond plaats in de vroege ochtend. Op vrijdag werden de verdachten voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Lees ook: Financieel schandaal treft Moulay Yaacoub

De verdachten zouden een fictief agentschap hebben opgericht voor het vernieuwen van Marokkaanse paspoorten en verblijfsvergunningen, waarbij hoge bedragen werden gevraagd. De slachtoffers, uitsluitend Marokkanen, kunnen in aantal toenemen naarmate het onderzoek vordert. Verschillende documenten zijn in beslag genomen en worden momenteel onderzocht.

Bladna.nl