1 juni 2014 - 13:07 - Marokko
Een gepensioneerde Franse chef-kok levert in een boek enkele spicy momenten van zijn carrière als kok van Franse presidenten. In één van zijn anekdotes vertelt hij hoe de voormalige Franse President Valery Giscard d’Estaing zich had doodgeschaamd voor een appeltaart geserveerd aan wijlen Koning Hassan II.
Volgens Le Figaro was de Franse President woedend op de manier waarop de taart was gemaakt. De appeltaart maakte deel uit van een dessert dat tijdens een officieel diner aan Hassan II was geserveerd.
Hassan II was een zeer kieskeurig eter. Volgens Mustapha Annakir, vroegere kok van Hassan II die ook onder meer het diner voor het trouwfeest van Mohammed VI had verzorgd, was "wijlen Hassan II een ware gastronoom".
Hassan II zag persoonlijk toe op de bereiding van de gerechten die hij aan zijn gasten serveerde. Hij koos ook zelf de gerechten en de manier waarop ze zouden worden gepresenteerd.
Bernard Vaussion vertrok in oktober vorig jaar met pensioen. Hij diende 40 jaar lang in de keukens van de Franse presidenten. Zijn boek "Au service du Palais", komt op 5 juni uit.
Positieve boodschap Recep Tayyip Erdoğan aan Koning Mohammed VI
Bank Al-Maghrib meldt waardestijging dirham
Europeanen verzorgen hun glimlach in Marokko
Afrikaanse voetbalbond ontslaat scheidsrechterbaas na klacht Marokko
Marokko koopt massaal rundvlees uit Europese Unie
Turkse investeerder moet 190 miljoen dirham ophoesten na ontslag in Marokko
Positieve boodschap Recep Tayyip Erdoğan aan Koning Mohammed VI
Europeanen verzorgen hun glimlach in Marokko
Marokko koopt massaal rundvlees uit Europese Unie
Turkse investeerder moet 190 miljoen dirham ophoesten na ontslag in Marokko
Onvrede in Martil: 5 dirham voor toiletgebruik
Nederland levert hypermoderne LED-verlichting aan Rabat
Amerikaanse politici eisen vrijlating Nasser Zefzafi
De harde waarheid achter kameelritten in Marokko