Zoeken

Leuke anekdote: Franse President schaamde zich dood om appeltaart aan Hassan II

1 juni 2014 - 13:07 - Marokko

©

Een gepensioneerde Franse chef-kok levert in een boek enkele spicy momenten van zijn carrière als kok van Franse presidenten. In één van zijn anekdotes vertelt hij hoe de voormalige Franse President Valery Giscard d’Estaing zich had doodgeschaamd voor een appeltaart geserveerd aan wijlen Koning Hassan II.

Volgens Le Figaro was de Franse President woedend op de manier waarop de taart was gemaakt. De appeltaart maakte deel uit van een dessert dat tijdens een officieel diner aan Hassan II was geserveerd.

Hassan II was een zeer kieskeurig eter. Volgens Mustapha Annakir, vroegere kok van Hassan II die ook onder meer het diner voor het trouwfeest van Mohammed VI had verzorgd, was "wijlen Hassan II een ware gastronoom".

Hassan II zag persoonlijk toe op de bereiding van de gerechten die hij aan zijn gasten serveerde. Hij koos ook zelf de gerechten en de manier waarop ze zouden worden gepresenteerd.

Bernard Vaussion vertrok in oktober vorig jaar met pensioen. Hij diende 40 jaar lang in de keukens van de Franse presidenten. Zijn boek "Au service du Palais", komt op 5 juni uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team