Zoeken

Franse pedofiele journalist 12 jaar cel in in Casablanca

13 mei 2013 - 11:26 - Marokko

©

De 60-jarige Franse journalist Calvez Yvon Guillaume Albert, is vorige week veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf door het Hof van Beroep in Casablanca. Hij werd schuldig bevonden aan kindermisbruik en illegaal verblijf in Marokko.

Een pedofiele netwerk waarvan hij de leiding had, was in 2010 tijdens de Ramadan, opgerold. De politie was hen op het spoor gekomen, nadat de grootmoeder van een 7-jarige meisje, had ontdekt dat haar kleindochter door de journalist was verkracht.

Volgens Akhbar Al Yaoum, heeft de man zowel in Frankrijk als in Marokko, regelmatig meisjes onder de 10 jaar misbruikt. Sommige verkrachtingen had hij zelfs gefilmd.

Twee Marokkaanse tussenpersonen die meisjes leverden aan Calvez Yvon Guillaume Albert, kregen elk acht jaar celstraf.

Najat Anwar, voorzitsters van de NGO "Blijf van mijn kind af", vertelde aan onze Franse versie Bladi.net, dat een andere Franse pedofiel, Patrick Finet, beschuldigd van kindermisbruik in Marrakech, nog steeds vrij loopt ondanks een internationaal arrestatiebevel. Zijn proces wordt in september verwacht.

Volgens Mustapha Rachidi, advocaat van de NGO, werd ook het politieonderzoek naar pedofiele orgiën in Marrakech, waarbij een Franse oud-minister betrokken zou zijn, geklasseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team