Zoeken

Patrick Finet gezocht door Marokko voor pedofilie

11 oktober 2012 - 21:42 - Marokko

©

Patrick Finet, leider van de hotelketen Mandarin Oriental, beschuldigd van kinderprostitutie in Marrakech, zou onschuldig zijn. Volgens zijn advocaten werd de aanklacht tegen hem namelijk geseponeerd.

De man beweert het slachtoffer te zijn van chantage in Marokko, als gevolg van een handelsconflict met de Marokkaanse ondernemer Jaouad Kadiri, betreffende de opening van een hotel in Marrakech.

Kadiri beschuldigt de hotelgroep ervan, druk op hem uit te oefenen omdat hij zijn hotel zou verkopen aan een kleine prijs. Het etablissement stond tot voor kort onder beheercontract van Mandarin Oriental.

Begin oktober waren twee chauffeurs van Finet voor de rechter verschenen. Zij brachten regelmatig minderjarigen naar het huis van de Fransman in de Palmentuin van Marrakech.

Op een computer van Patrick Finet waren ook 15.526 erotische foto’s en 30 pedofiele video’s ontdekt. Maar na een IT-expertise werd dit niet opgenomen als bewijsmateriaal.

Aan onze Franse versie Bladi.net heeft Karine Bertonnet, persverantwoordelijke van JK Hotels dat zich burgerlijke partij heeft gesteld, de beweringen van de advocaten van Finet ontkend. Volgens haar loopt er nog steeds een arrestatiebevel tegen Finey voor pedofilie.

Volgens Bertonnet moeten Patrick Finet en zijn twee Marokkaanse medeplichtigen, nog steeds voor de rechter in Marrakech verschijnen op 19 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team