Zoeken

Kindermisbruiker Khouribga 4 jaar cel in

27 mei 2013 - 17:00 - Marokko

©

Een 49-jarige man is vorige week in Khouribga veroordeeld tot vier jaar gevangenis wegens pedofilie. De man misbruikte de 13-jarige zoon van een bevriende familie.

Zelf getrouwd en vader van vier kinderen, nam de pedofiel het slachtoffer mee voor een ritje met de auto. Hij misbruikte het kind waarna hij hem uitlegde dat het om een "normale daad" ging en hem 10 dirham gaf.

De man werd tijdens zijn ’uitstapje’, toevallig door een politieagent verrast. Aan de politie gaf hij toe, regelmatig kinderen op dezelfde wijze te hebben misbruikt.

Voor de rechter kwam hij terug op zijn verklaringen en vertelde dat hij de jongen gewoon had meegenomen voor en ritje, omdat het de zoon van zijn vriend was.

Begin mei hadden enkele duizenden mensen deelgenomen aan een mars tegen pedofilie in Casablanca. Aanleiding van de mars was de brutale verkrachtingspoging op de 10-jarige Wiam in Sidi Kacem.

In Marokko zijn honderden kinderen het slachtoffer van misbruik. De meeste gevallen worden stil gehouden door de slachtoffers en hun families. In het Marokkaanse Strafwetboek bestaat het woord pedofilie zelfs niet. Men spreekt er enkel van "verzwaarde verkrachting".

Bladna.nl