Zoeken

Franse gepensioneerden wonen liever in Marokko

1 augustus 2012 - 15:00 - Wereld

©

Franse gepensioneerden leven het liefst onder de zon in Marokko, omdat het land smaak geeft aan hun leven. Zo’n 50.000 Franse gepensioneerden hebben reeds voor Marokko gekozen, en wonen voornamelijk in het zuiden van het land.

Marokko is het eerste verblijfsland van Franse gepensioneerden buiten het Europees continent. De bestemming is zo populair dat noch de Arabische lente, noch de bomaanslag in Marrakech, daar iets aan heeft veranderd.

De koopkracht en de fiscale voorkeuren zijn niet de enige voordelen die de Fransen aantrekken. Velen kiezen voor Marokko omdat het "een gedurfde manier is om de laatste twintig of dertig jaar van hun leven te leven", zegt socioloog Eric Donfu.

In Marokko gaan wonen is ook "een manier om een vorm van jeugd terug te vinden, de wens om iets nieuws te beginnen", stelt de Franse socioloog.

De regio’s van Agadir, El Jadida en Marrakech, behoren tot de meest begeerde bestemmingen. Volgens een onderzoek van 2012, verlaten twee op tien gepensioneerden Frankrijk, omdat hun koopkracht hen niet toestaat om er deftig te leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team