Zoeken

Franse minister bezoekt geboortedorp in Marokko (video)

16 november 2021 - 20:20 - Marokko

©

Najat Vallaud-Belkacem, voormalig Franse minister voor Gendergelijkheid, is op vakantie in haar geboortestad Beni Chiker, in de provincie Nador. De Frans-Marokkaanse bewindsvrouw "hoopt ooit terug te gaan leven" in de stad waar ze geboren werd.

De voormalig minister van het kabinet van François Hollande, reageerde verheugd op de veranderingen en de evolutie van de stad Nador. "Ik hoop hier ooit terug te kunnen komen wonen", verklaarde ze in een interview met de lokale website Nador City.

Lees ook: Marokkaanse Najat Belkacem kandidate presidentschap Frankrijk

Najat Vallaud-Belkacem maakte ook van de gelegenheid gebruik om Marokkaanse en buitenlandse toeristen aan te moedigen om de regio te bezoeken en het Riffijns erfgoed te ontdekken.

Lees ook: Voormalige Franse minister als docente aan de slag in Marokko

De bewindsvrouw werd in oktober 1977 in Bni Chiker geboren. Ze kreeg in 1995 de Franse nationaliteit. In 2020 kondigde ze aan dat ze zich kandidaat wilde stellen voor de presidentsverkiezingen van 2022 in Frankrijk. Najat Vallaud-Belkacem is ook de voorzitster van de goede doelen organisatie ‘One’ en werkt als gastdocent aan de Mohammed VI polytechnische universiteit in Marrakech (UM6P).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team