Zoeken

Frankrijk: werkloosheid hoger bij migrantenkinderen

20 juni 2012 - 11:30 - Wereld

©

Kinderen van migranten, zelfs afgestudeerd, hebben vaak meer moeilijkheden dan hun ouders om een baan te vinden in Frankrijk. Een fenomeen bevestigd in een rapport van de Hoge Raad inzake integratie (HCI), gemaakt in opdracht van oud-premier Francois Fillon. Zo is de werkloosheidspercentage van 24,2% bij de Fransen afstammend van migranten.

Uit het rapport blijkt dat de werkloosheid van migranten uit niet-EU-landen twee keer hoger ligt dan bij Frans-geboren met Franse ouders (20,2% tegen 8,7%). Kinderen van migranten, vaak Frans geboren of genaturaliseerd, hebben moeite om een baan te vinden ondanks dat ze in Frankrijk zijn opgeleid.

Het rapport dat het volume van de legale immigratie en de werkgelegenheidssituatie in Frankrijk vergelijkt, herinnert eraan dat gezinsherenigingen 80% vertegenwoordigen van de migratiestromen in het land.

Van de 2,6 miljoen werkende migranten in Frankrijk in 2010, kwam twee derde uit niet-EU-landen. Het merendeel woont in de regio’s Ile-de-France, Rhône-Alpes en Côte d’Azur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team