Zoeken

Najat Belkacem, Marokkaanse benoemd tot minister in Frankrijk

16 mei 2012 - 20:00 - Wereld

©

Najat Vallaud-Belkacem, Frans-Marokkaanse woordvoerster van de socialistische kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen François Hollande, is vandaag benoemd tot minister van Vrouwenrechten en woordvoerster van de Franse regering.

De jonge minister, 34 jaar oud en afkomstig uit Beni Chiker regio Nador, is het enige lid van Marokkaanse afkomst van de nieuwe Franse regering.

Haar Marokkaanse roots, haar dubbele nationaliteit en haar deelname aan de Raad van Marokkaanse Gemeenschap in het buitenland (CCME), hadden voor controverse gezorgd in Frankrijk tijdens de presidentiële campagne.

Verkozen tot "Lyonese van het Jaar" in december 2007, is Najat Belkacem ook kandidate in de 4e district van de Rhône voor de parlementsverkiezingen van 2012.

Twee andere figuren van Noord-Afrikaanse afkomst werden vanavond benoemd in de nieuwe Franse regering. Yamina Benguigui is de nieuwe onderminister bij Buitenlandse Zaken belast met de Fransen in het buitenland en de Francofonie. Kader Arrif werd hij benoemd tot minister van Veteranen. Beiden zijn van Algerijnse afkomst.

In totaal werden vandaag woensdag 16 mei, 34 ministers benoemd in Frankrijk, waaronder 17 vrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team