Zoeken

Frans dorpje verkoopt grond aan 1 euro, Marokkanen geïnteresseerd

14 juni 2015 - 20:30 - Wereld

©

Een Franse burgemeester heeft onlangs besloten om grond aan één euro de vierkante meter te verkopen om zijn dorpje te herbevolken. Bij de mogelijke kopers bevinden zich meerdere Marokkanen.

Het dorpje telt 987 inwoners en biedt stukken bouwrijpe grond aan van 800 vierkante meter aan één euro de vierkante meter. De prijs was eerst van 9,5 euro maar omdat er geen kopers waren besloot de burgemeester de prijs naar 1 euro te verlagen.

Paul Quemener, burgemeester van Berrien, meldt dat hij dossiers gekregen heeft van potentiële kopers uit Marokko, maar ook uit de Verenigde Staten, de Filipijnen en Italië. De verkoopcampagne werd tijdelijk gestopt om de driehonderd aanvragen te bestuderen.

De enige vereiste is dat de kopers kinderen hebben die naar de school in het dorp zullen gaan. "Op een dag sluiten ze één klas, een paar jaar later een tweede en daarna wordt de hele school gesloten door de overheid. En een dorp als de onze zonder school, die sterft gewoon!", aldus de burgemeester aan Franse media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team