Zoeken

Frankrijk versterkt veiligheid Mohammed VI

13 februari 2015 - 14:38 - Wereld

©

De Franse autoriteiten hebben besloten om extra veiligheidsmaatregelen te treffen rond het kasteel van Koning Mohammed VI in Betz.

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken werd door het Koningshuis gewaarschuwd: Mohammed VI wil niet meer worden gestoord door het groepje Marokkaanse tegenstanders die hem overal volgt wanneer hij Frankrijk bezoekt.

Al Qods zou van een Franse veiligheidsverantwoordelijke hebben vernomen dat de Marokkaanse monarch het eveneens vervelend vindt voor de bewoners van het stadje, die worden lastiggevallen door het handjevol tegenstanders die steeds rond zijn kasteel hangen.

De burgemeester van Betz heeft dus het bevel gekregen om alle anti-Mohammed VI acties nabij zijn kasteel te verbieden, aldus de krant.

Koning Mohammed VI is al ruim een week in Frankrijk. De voormalige Marokkaanse legerofficier Mustapha Adib had vorige week nog toestemming gekregen om een sit-in te organiseren zolang het niet vóór de hoofdingang van het kasteel van de Koning zou plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team