Zoeken

Frankrijk: rechtvaardigheid voor kleine Yanis die dagenlang werd gemarteld

17 januari 2023 - 19:00 - Wereld

©

In het noorden van Frankrijk staan de folteraars van de kleine Yanis terecht. De tweejarige jongen werd gemarteld, vernederd en verkracht. De daders kunnen worden veroordeeld tot gevangenisstraffen van zeven tot twintig jaar. De uitspraak wordt verwacht op 24 januari.

De strafdaden dateren van 2018. De moeder van Yanis nam haar toen tweejarige zoontje op 5 december van dat jaar mee naar Auberchicourt in het noorden van het land, waar hij ongeveer twee weken verbleef bij een bevriend echtpaar. In deze periode begon de beproeving van de jongen. Hij werd "geslagen met een bezem, een deegroller of een elektrische vliegenmepper omdat hij in bed plaste. Ze gebruikten hem als voetbal, staken een ui in zijn mond of dwongen hem de schoenen van de volwassenen te likken." Yanis is door een hel gegaan.

Lees ook: Horror in Tiflet: 15 jaar cel voor ontvoering en verkrachting peuter

De moeder van de jongen bezocht het echtpaar op 17 december en vond haar zoon "bleek en uitgemergeld" liggend op een bank. Ze bracht hem naar het ziekenhuis. Het misbruik heeft blijvende schade achtergelaten bij de jongen, die nu zes jaar oud is. Yanis "heeft veel ontwikkelingsachterstanden en heeft voortdurend medische zorg nodig. Door zijn verwondingen zat hij 15 maanden in een rolstoel, maar je moet ook rekening houden met de extreme psychologische impact," vertelde Alain Reisenthel, de advocaat van het kind, aan RTL. "Uiterlijk lijkt hij een normaal jongetje, maar in werkelijkheid is hij lichamelijk, neurologisch en psychisch gehandicapt. Hij begrijpt niet eens meer wat er gebeurd is. Hij heeft geen gevoelens, zo getraumatiseerd is hij".

Lees ook: Meisje in Guelmim in brand gestoken door stiefmoeder

De zes volwassenen, die in december 2018 werden aangeklaagd, staan sinds maandag 9 januari 2023 terecht voor het Assisenhof. Meerdere van hen staan terecht voor de martelingen en onmenselijke daden tegen Yanis. De moeder van het kind moet ook komen uitleggen hoe het komt dat zij geen klacht heeft ingediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team