Zoeken

Frankrijk verbiedt gepensioneerde Marokkanen om langer dan drie maanden in Marokko te blijven

20 april 2024 - 19:15 - Marokkanen in het buitenland

©

Belangrijk nieuws voor Marokkaanse gepensioneerden die in Frankrijk wonen en een uitkering voor ouderen (Aspa) of een minimumouderdomsuitkering ontvangen. De Franse autoriteiten hebben de verblijfsvoorwaarden voor het behoud van deze uitkeringen aangescherpt.

Vroeger moesten gepensioneerde Marokkanen minimaal zes maanden per jaar in Frankrijk wonen om de Aspa of de minimumouderdomsuitkering te ontvangen. Vanaf nu is een verblijf van minimaal negen maanden op Frans grondgebied per kalenderjaar vereist. Marokkaanse gepensioneerden die langere periodes in Marokko doorbrachten, zullen hun gewoonten dus moeten aanpassen.

Lees ook: Vrouw ontvangt €200.000 aan sociale uitkering terwijl ze in Marokko woont

De Franse administratie waarschuwt dat er elk jaar controles zullen worden uitgevoerd om te zien of aan de nieuwe verblijfsvoorwaarde wordt voldaan. Als de betrokkene niet aan de eisen voldoet, kan de uitkering worden ingetrokken en moet hij of zij mogelijk de ten onrechte ontvangen bedragen terugbetalen.

Lees ook: Marokkaan woont in Marokko en ontvangt 2 jaar lang uitkering van Frankrijk

Een brief die naar veel Marokkaanse gepensioneerden in Frankrijk is gestuurd, benadrukt dat om problemen te voorkomen, alle veranderingen in inkomsten, gezinssituatie of adres moeten worden gemeld bij het pensioenfonds.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team