Zoeken

Fotoshoot Vogue bij Medina schokt moslims (video)

16 juli 2020 - 18:10 - Wereld

©

Vogue Arabia heeft een fotoshoot georganiseerd in Al Ula, op 300 km van Medina. Meerdere bekende topmodellen waren aanwezig, waaronder Kate Moss, Candice Swanepoel en Alek Wek. Moslims reageren geschokt op de fotoshoot zo dicht bij de heilige stad.

De fotosessie is onderdeel van de herfstcampagne 2020 van het modemerk van de Libanese designer Eli Mizrahi Monot. De zaak wordt vooral op sociale media sterk bekritiseerd.

"Een fotoshoot met decadente modellen voor een buitenlands tijdschrift in Al Ula, bij Medina, is schokkend voor alle gelovigen en maakt elke moslim verdrietig. Dit is de ondergang van Medina.", schrijft iemand op Twitter.

Anderen maken een vergelijking tussen de fotoshoot en het besluit van Turkije om de basiliek Hagia Sophia als moskee te heropenen. Dit besluit toont het verschil tussen de twee staten in hun inspanningen om heilige plaatsen van de Islam te beschermen.

"Een prachtige paradox. De Adhan klinkt vanuit de Hagia Sophia terwijl naakte prostituees worden gefilmd in het heiligste land ter wereld."

"Terwijl Saoedische vrouwen als #Lujain_Hathloul gevangen zitten omdat ze het recht eisen om met de auto te rijden en onderworpen worden aan een strikte dresscode ... mogen modellen halfnaakt rondlopen in de stad van de boodschapper van Allah."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team