Zoeken

Ramadan 2020: grootste moskee Australië mag gebedsoproep doen

8 mei 2020 - 20:00 - Wereld

©

De gemeenteraad van Sydney in Australië heeft aan de Grote moskee van Lakemba toestemming gegeven om het gebedsoproep tijdens de maand Ramadan hoorbaar te maken.

Het is de eerste keer in 40 jaar tijd dat de Grote moskee toestemming krijgt op de Adhan net voor de iftar via luidsprekers uit te zenden.

De moslimgemeenschap in Sydney reageerde verheugd op het besluit van de autoriteiten. Net zoals in de meeste landen van de wereld zijn de moskeeën tijdens de heilige maand gesloten vanwege de coronavirus pandemie.

"Veel inwoners van Lakemba zijn moslims. Ik kan jullie garanderen dat ze op dinsdag 28 april positief verrast waren toen ze net voor het verbreken van het vasten de Adhan hoorden.", zegt Ahmad Malas, directeur van de Libanese Islamitische Vereniging in de stad.

"Sommige mensen konden hun oren niet geloven. Mensen renden hun huis uit om het beter te horen. Bewoners van naburige gemeenten kwamen massaal naar de wijk om ernaar te luisteren en het moment te vereeuwigen met hun mobiele telefoons", voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team