Zoeken

Fosfaat: Japan wendt zich tot Marokko

23 april 2022 - 11:40 - Economie

©

Het Russisch-Oekraïense conflict schudt de wereldwijde meststoffenindustrie wakker. Japan heeft zich voor het eerst tot Marokko gericht om zijn fosfaatvoorraad veilig te stellen.

Protectionistische maatregelen zoals een Chinees uitvoerverbod en de sancties tegen Rusland, hebben Japan ertoe gebracht zijn behoefte aan meststoffen veilig te stellen. Daarom hebben verschillende Japanse bedrijven zich voor hun fosfaatvoorziening tot de Marokkaanse markt gewend, meldt Japan Times.

Lees ook: Marokko helpt Jamaica met landbouw

Volgens dezelfde bron is Japan voor zijn landbouwbehoeften nog steeds afhankelijk van invoer, waarbij wordt vermeld dat 90% van het gebruikte kalium uit China afkomstig is en 25% uit Rusland en Belarus.

Japanse landbouwers lijden enorm onder de stijgende prijzen van graan, meststoffen en andere benodigdheden voor de landbouw en veeteelt. De invoer van Marokkaans fosfaat maakt deel uit van een poging van Japan om zich van meststoffen te verzekeren, aldus de krant.

Lees ook: Meststoffen: Brazilië vraagt Marokko om hulp

Het mineraal fosfaat bevat fosfor, dat essentieel is in diervoeder en voor de bemesting van gewassen. Fosfaat bevat ook stikstof en kalium, die belangrijk zijn bij de productie van meststoffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team