Zoeken

Theatersolo ’Fighting Nordin’ wint publieksprijs Delft Fringe 2014

20 juni 2014 - 16:24 - Cultuur

©

Boumadian Jaghi heeft de prijs gewonnen in de categorie toneel voor de voorstelling ’4 Fighting Nordin’. Hij mag op 3 september optreden tijdens de seizoensopening van het Rietveld Theater, en in het komende seizoen op een eigen avond.

In de voorstelling "4 Fighting Nordin" gaat acteur Boumadian Jaghi op zoek naar het leven en de drijfveren van de, te jong en dramatisch om het leven gekomen, Nederlands-Marokkaanse bokser Nordin Ben Salah.

Tegelijkertijd onderzoekt Jaghi zijn eigen ambitie om het te maken als mens en als acteur, en toont hij hoe de bokser hem daarbij inspireert. Er is geen makkelijke weg, alleen de moeilijke weg brengt je verder...

Bokser Nordin Ben Salah die bekend stond als "Fighting Nordin" kwam op driejarige leeftijd vanuit Marokko naar Nederland. Hij werd wereldkampioen Thai-boksen en boksen. In 2004 kwam hij, op dramatische en nog steeds onopgehelderde wijze, om het leven.

Boumadian Jaghi: "Theater is mythisch. Ik wil mijn beeld van Nordin neerzetten omdat ik vind dat het verhaal verteld moet worden. Al die dingen die mij bezig houden, die ik zie, die ik voel, kan ik niet blijven opkroppen. Ik wil het uitschreeuwen en benoemen. Mezelf daaruit bevrijden, daarom laat het me niet los. Voor een lange tijd was het iets dat ik niet kon bevatten. Ik ben gaan onderzoeken wat het is, die vechtlust! Ik raakte door hem geïnspireerd en ga zijn verhaal vertalen naar theater en film".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team