Zoeken

Actrices tv-serie ‘Bnat Lalla Mennana’ naar Antwerpen voor live theatershow

13 mei 2014 - 14:12 - Cultuur

©

Welke Marokkaanse vrouw kent de tv-serie ’Bnat Lalla Mennana’ niet? De serie die elke moeder, dochter (en stiekem de mannen) elke avond tijdens de Ramadan aan het scherm vastgekluisterd houdt!

Bnat Lalla Mennana of ’De dochters van Lalla Mennana’ vertelt het dagelijkse leven van een familie in de stad Chefchaouen in Marokko. Vier zusjes lijden onder het gezag van hun strenge moeder. Een weduwe die vooral bang is dat de familiereputatie wordt geschonden. Ze probeert hen op allerlei manieren binnenshuis te houden, ver bij mannen vandaan. De meisjes verzetten zich hiertegen en zoeken toch hun vrijheid en onafhankelijkheid op. Hun revolte vertrekt zich op dramatische, maar ook op komische wijze.

Flyer Bnat Lalla Mennana in De Roma in Antwerpen

Bnat Lalla Mennana is een tv-reeks die tijdens de maand Ramadan wordt uitgezonden op de Marokkaanse zender 2M. Niet enkel in Marokko, maar ook in België en Nederland is de serie razend populair.

De voorstelling van Bnat Lalla Mennana straalt veel herkenbaarheid uit, zeker voor de eerste generatie Marokkanen (vooral de huisvrouwen) en hun dochters. Voor de andere kijkers geeft de voorstelling een interessante blik op een Marokkaans familieleven.

De show is volledig in het Arabisch gesproken, met Nederlandse boventiteling. Met de hoofdrolspeelsters: Nora Skalli, Nadia El Alami, Saâdia Azegoun, Saadia Ladib, Samia Akariou, Hind Essaâdi.

Persbericht

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team