Zoeken

FIFA legt strenge sancties op aan RS Berkane

31 december 2022 - 08:00 - Sport

©

Voetbalclub Renaissance Sportive de Berkane heeft de strijd met de Oegandese speler Patrick Henry Kaddu verloren. De club is in deze zaak zwaar bestraft door de geschillenkamer van de FIFA.

Een moeilijk jaareinde voor RS Berkane. De club is veroordeeld tot de betaling van meer dan 5 miljoen dirham als schadevergoeding aan zijn voormalige speler Patrick Henry Kaddu, omdat de verbintenis met laatstgenoemde niet is nagekomen, meldt Le Matin.

Lees ook: Marokkaanse international wint zaak, club moet 4 miljoen euro betalen

Volgens de geschillenkamer van de FIFA moet de voetbalclub hem 1.257.626 miljoen dirham en 15.000 dollar aan achterstallige beloning betalen, plus 5% jaarlijkse rente vanaf 3 november 2021, tot de datum van betaling. Daarnaast moet RS Berkane hem ook 4.090.000 miljoen dirham betalen als schadevergoeding wegens contractbreuk, vermeerderd met 5% rente per jaar vanaf 3 november, tot de datum van betaling. Bij niet-betaling zal de club worden blootgesteld aan FIFA-sancties.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Algerije: FIFA bestraft Marokkaanse supporters

De Oegandese speler tekende in augustus 2019 een contract dat op 30 juni 2023 zou moeten aflopen, voor een bedrag van 5,04 miljoen dirham verdeeld over verschillende schijven. De club is ook overeengekomen om de speler een geschatte accommodatievergoeding van 4000 dirham te betalen. In een bijlage bij het contract hebben beide partijen gespecificeerd dat voor zover de te betalen variabele vergoeding van 5,04 miljoen dirham een vaste vergoeding zou worden, de club zich ertoe verbindt het genoemde bedrag in negen termijnen aan de speler te betalen, en wel van 31 augustus 2020 tot uiterlijk 31 maart 2023. De club is er niet in geslaagd de verbintenis na te komen, waarna de speler naar de FIFA is gestapt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team