Zoeken

FBI en CIA bedanken Marokko

13 februari 2021 - 18:40 - Wereld

©

Het Federal Bureau of Investigation (FBI) en de Central Intelligence Agency (CIA) hebben de Marokkaanse inlichtingendienst DGST bedankt voor de bijdrage aan de strijd tegen het terrorisme.

Volgens een persbericht van de DGST heeft het hoofd van de FBI-afdeling in New York zijn dank uitgesproken voor de medewerking en de tijdige informatieverstrekking van de Marokkaanse inlichtingendienst waardoor een gevaarlijke terrorist kon worden geneutraliseerd.

Ook heeft de informatie geleid tot een versnelling van het FBI-onderzoek naar een Amerikaanse soldaat die banden had met de terroristische organisatie Daesh en van plan was om Amerikaanse soldaten te doden. "Dankzij de samenwerking en het sterke partnerschap tussen de DGST en de FBI zijn we in staat om samen de veiligheid van onze landen en van onze burgers te garanderen en de veiligheid voor iedereen te verzekeren", aldus de FBI.

Het CIA-hoofdkwartier in Washington heeft laten weten dat het "dankbaar was voor het leiderschap en het hoge niveau van professionaliteit van de DGST, in het kader van gemeenschappelijke veiligheidsinspanningen", staat in het persbericht van de DGST.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team