Zoeken

Aziz Akhannouch, nieuwe Premier van Marokko?

22 juli 2011 - 11:00 - Marokko

©

De huidige minister van Landbouw, Aziz Akhannouch, werd voorgesteld door de leiders van de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI) als mogelijke eerste minister van Marokko na de komende verkiezingen.

Salaheddine Mezouar, secretaris-generaal van de RNI, wordt reeds als een verliezend nummer aangezien door zijn partij vanwege zijn nabijheid met de partij Authenticiteit en Moderniteit (PAM), zwarte schaap van de protesten in het land.

De baas van de RNI, wiens naam vaak in verband wordt gebracht met de PAM, dringt er namelijk bij aan een alliantie te vormen tussen zijn partij, de Volksbeweging (MP), het Grondwettelijk Unie (UC) en de PAM. Zijn doel is om samen met deze partijen de regering te leiden na de komende verkiezingen.

Deze alliantie wordt onder andere betwist door Mustapha Mansouri, voormalig secretaris-generaal van de RNI, en Mohamed Oujjar, lid van het directiecomité van dezelfde partij, die geloven dat een unie met de partij van Fouad Ali El Himma (PAM), een politieke zelfmoord voor de RNI zou betekenen.

Mezouar wordt echter gesteund door de meerderheid van de partijleden die hopen op zetels in de volgende regering, als hun leider Premier wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team