Zoeken

Fatwa verbiedt liefdeswoorden op Facebook

4 augustus 2013 - 18:00 - Marokko

©

Liefdeswoorden uitwisselen met je levenspartner op Facebook of andere sociale netwerken, is haram. Dat stelt Moulay Omar Benhammad, vice-voorzitter van de Beweging Uniciteit en Hervorming, dicht bij de PJD-partij in Marokko.

Gesprekken op Facebook zijn voor iedereen toegankelijk. Gebruikers weten niets over de identiteit van degenen die hun berichten lezen, zegt Benhammad in een Fatwa gepubliceerd op de website van de beweging.

De professor in Islamitische studies, raadt ook aan vrouwen geen foto’s van hun bruiloft op Facebook te plaatsen, omdat ze dan in al hun pracht gezien worden door onbekenden.

Op Facebook mag enkel informatie worden gedeeld dat door de Sharia (islamitische wetgeving) wordt toegestaan. Wat men met zijn vrouw of man doet, moet niet in het openbaar worden getoond.

Door ons gecontacteerde Marokkaanse theologen zijn verdeeld over het gebruik van Facebook. Sommigen geloven dat het een demonisch instrument is en raden enkel een strikt commercieel gebruik aan. Anderen denken dat het, als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan helpen om familie- en vriendschapsbanden te versterken.

Volgens een recente onderzoek van Emaroketing, gebruiken ruim 5 miljoen Marokkanen Facebook. Zeker 62% van hen besteed daar dagelijks meer dan drie uur aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team