Zoeken

Farouk (4) vecht voor een kans om te lopen

5 juli 2021 - 12:40 - Wereld

©

Farouk, een Marokkaans kind van 4 jaar oud, lijdt aan een ernstige misvorming van zijn onderste ledematen en legde reeds een enorm traject af. Dankzij de vastberadenheid van zijn ouders en zijn eigen moed, kan hij geleidelijk aan weer een normaal leven gaan leiden.

Farouk is pas 4 jaar oud en heeft al vijf operaties ondergaan, drie jaar intensieve revalidatie gekregen en maandenlang in het gips gezeten. Een ervaring die zeer beperkend is op zijn jonge leeftijd, maar noodzakelijk omdat hij geboren is zonder scheenbenen. Hij bezocht zo vaak ziekenhuizen dat ze een tweede thuis werden, meldt La Dépêche.

Sinds een maand kan Farouk tot grote vreugde van zijn ouders met spalken enkele meters lopen. Ze verlieten in maart 2018 Marokko om hun kind de kans te geven op gepaste zorg voor de aangeboren afwijking waaraan hij lijdt. "In Marokko vertelde een dokter me dat zijn voeten over een paar jaar geamputeerd zouden moeten worden. In Frankrijk heb ik vertrouwen in de kwaliteit van de zorg. Ik heb alles verkocht om naar hier te komen," vertelt Mohamed, de vader van Farouk.

Mohamed en Fadoua zeggen dat zij bereid zijn elk offer te brengen, zolang Farouk maar gered wordt en zich net als andere kinderen van zijn leeftijd kan vermaken in plaats van altijd gehospitaliseerd te zijn. Hun geloof in de genezing en de redding van hun kind in Frankrijk kwam onder druk te staan door een uitzettingsbevel dat zij drie weken geleden ontvingen. Maar Isabelle Houles, de fysiotherapeute van Farouk, besloot in actie te komen om het gezin te helpen in Frankrijk te blijven, door het lanceren van een petitie op Change.org.

In een paar dagen tijd slaagden de meer dan 22.000 ondertekenaars van de petitie erin om een afspraak te verkrijgen voor het gezin bij de prefectuur. "We gaan een verblijfsvergunning aanvragen zodat we kunnen leven zoals iedereen en zodat Farouk naar school kan gaan en verder behandeld kan worden. De berichten van de mensen die de petitie hebben ondertekend, hebben me erg geraakt," legt Mohamed uit.

Help Farouk: teken de petitie op Change.org

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team