Zoeken

Marokkaanse vrouw bedankt Algerije na medische noodlanding (video)

23 juli 2023 - 16:30 - Wereld

©

Een vlucht met Marokkaanse pelgrims op weg naar huis kreeg een onverwachte wending op 14 juli. Een 76-jarige vrouw aan boord van het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Saudia werd onwel, waardoor de piloot een noodoproep deed om te mogen landen op de internationale luchthaven van Algiers.

Volgens een verklaring van het Algerijnse ministerie van Volksgezondheid, was de toestand van de Marokkaanse vrouw ernstig toen het het vliegtuig door het Algerijnse luchtruim vloog. De autoriteiten stemden onmiddellijk in met het verzoek om te landen in Algiers.

Lees ook: Vliegtuig maakt noodlanding in Algiers nadat Marokkaanse vrouw onwel wordt

Na de succesvolle landing, werd de vrouw overgebracht naar het academisch ziekenhuis Salim Zemirli voor dringende medische zorg. Haar toestand, zo verzekerde het ministerie, is stabiel en geeft geen reden tot zorg.

Enkele uren na haar ziekenhuisopname betuigde de vrouw haar diepe dankbaarheid aan Algerije en benadrukte dat Marokkanen en Algerijnen één volk vormen. "Kan je je rug keren naar je broer? Nee. Ik zal jullie niet vergeten in mijn gebeden. Moge God jullie bijstaan", zei ze tegen de journalisten.

Lees ook: Noodlanding Ryanair-vliegtuig op weg naar Nador

Dit verhaal, dat een leven redde en de sterke band tussen twee broederlijke volkeren benadrukt, toont hoe belangrijk solidariteit is in tijden van nood. Het roept ook op om politieke verschillen te overbruggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team