Zoeken

Familie Abdelkarim El Khattabi onteigend door El Othmani

10 oktober 2021 - 12:00 - Marokko

©

Vóór de machtsoverdracht tussen Saadeddine El Othmani en zijn opvolger Aziz Akhannouch, heeft het voormalige regeringshoofd een onteigeningsbesluit voor openbaar nut ondertekend. Onder de slachtoffers van deze onteigening bevindt zich de familie van Abdelkarim El Khattabi, het symbool van het verzet tegen de Spanjaarden in de Rif.

De vertrekkende regering had de gronden nodig voor de uitbreiding van de luchthaven Acharif Al-Idrissi in Al Hoceima. El Othmani keurde daarom net voor zijn vertrek het onteigeningsbesluit voor openbaar nut goed.

Lees ook: Koning Mohammed VI ontvangt dochter Abdelkrim El Khattabi (video)

Verschillende gezinnen verliezen door dit decreet meerdere hectaren grond in de gemeente Aït Youssef Ouali. Onder hen, een tiental leden van de familie van Abdelkarim El Khattabi. Dat bericht Maghreb Intelligence.

Lees ook: Abdelkrim El Khattabi nu ook op Marokkaanse postzegels

Het decreet werd op 8 september goedgekeurd en ook ondertekend door de voormalig minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui, intussen benoemd tot minister van Economie en Financiën in de regering van Aziz Akhannouch. Het Marokkaans agentschap voor luchthavens (ONDA), zal dit besluit handhaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team