Zoeken

Extreme weersomstandigheden: Oujda onder water (video)

27 oktober 2023 - 19:00 - Marokko

©

Bewoners van Oujda werden verrast door hevige regenval op de avond van 23 oktober, waardoor grote delen van de stad onder water kwamen te staan en belangrijke infrastructuurproblemen aan het licht kwamen.

Op maandagavond transformeerden hevige regenbuien delen van Oujda in uitgestrekte waterplassen. De buien veroorzaakten aanzienlijke verkeershinder en legden de slechte staat van de stedelijke infrastructuur bloot. Dit fenomeen was niet beperkt tot Oujda; zware regenval teisterde die avond verschillende provincies in Marokko.

Lees ook: Luchthaven Oujda bleef draaien ondanks overstromingen

In Oujda konden verstopte rioolbuizen de watermassa’s niet meer aan, waardoor verschillende wijken onder water kwamen te liggen. De inwoners van de stad stellen de verslechterde infrastructuur aan de kaak en oordelen dat de rehabilitatie ervan een prioriteit zou moeten zijn voor de stadsverantwoordelijken.

Lees ook: Overstromingen in Tanger: chaos na zware regenval (video)

Enkele dagen eerder werd eenzelfde situatie in Tanger gemeld, waar een onverwachte en hevige regenval eind vorige week meerdere wijken in grote waterplassen veranderde.

Bladna.nl