Zoeken

Luchthaven Oujda bleef draaien ondanks overstromingen

6 september 2023 - 10:00 - Marokko

©

Ondanks het slechte weer is de luchthaven van Oujda-Angad normaal blijven functioneren. Er zijn geen vluchten geannuleerd.

De stortregens die zaterdagnacht en zondag in de regio van Oujda zijn gevallen, hebben ernstige overstromingen veroorzaakt, ook nabij de luchthaven van Oujda-Angad, wat resulteerde in de tijdelijke sluiting van wegen die de luchthaven verbinden met de steden Oujda en Beni Drar.

Lees ook: Luchthaven Oujda klaar om reizigers te ontvangen (video)

De luchthaven zelf en de luchthavenfaciliteiten stonden urenlang onder water. Gezien de omvang van de schade hebben het personeel en de dienstverleners van het Nationaal Bureau voor Luchthavens (ONDA) samengewerkt met de civiele bescherming, lokale autoriteiten, regionale diensten en de gemeente Oujda om het water veilig af te kunnen voeren. Dankzij deze snelle ingreep kon de luchthaven open blijven.

Lees ook: Overstromingen teisteren Tetouan na zware regenval

Ondanks de hevige regenval is het luchtverkeer in Oujda niet verstoord, aldus het ONDA in een persverklaring. Alle vluchten zijn volgens schema verlopen en er zijn geen annuleringen geregistreerd, mede dankzij de beschikbaarheid van twee landingsbanen. Slechts enkele vluchten die vanuit Oujda moesten vertrekken hebben in de vroege uren van zondag vertraging opgelopen.

Bladna.nl