Zoeken

Expresweg Tiznit-Dakhla bijna werkelijkheid

26 juli 2020 - 13:20 - Marokko

©

De expresweg tussen Tiznit en Dakhla wordt binnenkort een werkelijkheid. Een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van de ruim 1000 kilometer lange weg werd in 2015 gesloten.

Persagentschap MAP herinnert eraan dat de overeenkomst ter gelegenheid van de 40ᵉ verjaardag van de Groene Mars was ondertekend en onderdeel is van het ontwikkelingsplan voor de zuidelijke provincies.

Khalil Ramadan, verantwoordelijke bij het ministerie van Uitrusting, Vervoer en Logistiek, stelt dat dit megaproject "de economische en commerciële banden tussen Marokko en de rest van Afrika zal versterken en de nationale verkeersveiligheidsindexen zal helpen verbeteren".

Het expreswegproject Tiznit-Dakhla omvat de verdubbeling van de nationale weg Nr 1 tussen Tiznit en Laayoune op ruim 555 kilometer, en de verbreding tot 9 meter van de weg tussen Laayoune en Dakhla over een afstand van 500 kilometer.

Volgens dezelfde bron is het eerste gedeelte van de weg voor 49 procent af. Deze eerste fase vergt een investering van 420 miljoen dirham. Het tweede weggedeelte van 435 miljoen dirham is voor 12 procent klaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team