Zoeken

Aanleg snelweg Tiznit-Dakhla vordert snel

11 november 2020 - 14:20 - Economie

©

De aanleg van de snelweg Tiznit-Dakhla gaat snel vooruit. Dit project is Koning Mohammed VI zeer dierbaar. Het einde van de werkzaamheden wordt aangekondigd voor eind 2021.

Yassine Zitoune, ontwikkelingsmanager verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nationale weg tussen Tiznit en Dakhla, vertelt aan Le360 dat het tempo van de vooruitgang afhankelijk is van de secties en in het noordelijke deel varieert tussen 60% en 12%.

Het noordelijke deel dat Tiznit en Oued El Ouaer (provincie Tan Tan) over 340 km verbindt, is verdeeld in 9 secties en omvat 13 structuren, zegt hij. Het gedeelte dat Guelmim met Zerouila verbindt over een lengte van ongeveer 22,6 km, is al voltooid. Het 144 km lange stuk tussen Tiznit en de zuidelijke ingang van Guelmim is gebouwd op een nieuwe rechte lijn, overeenkomstig met de normen voor snelwegen.

De twee componenten van dit wegenproject zijn: de verdubbeling van de nationale weg nr. 1 tussen Tiznit en Laayoune over 555 km en de verbreding tot 9 m van de weg tussen Laayoune en Dakhla over een afstand van 500 km.

Om de voltooiing en monitoring van de werken te verzekeren, is het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water, van plan om een ​​centraal beheer in Laayoune te creëren, zegt Zitoune. De voltooiing van de werkzaamheden is gepland voor eind 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team