Zoeken

Ex-Miss Malika Ménard loopt een blessure op tijdens vakantie in Marokko

18 december 2023 - 11:00 - Cultuur

©

Malika Ménard, Franse journaliste en Miss Frankrijk 2010, heeft via Instagram laten weten dat ze door een knieblessure, opgelopen tijdens haar verblijf in Marokko, de Miss 2024 verkiezing niet kon bijwonen.

Deze verkiezing, gehouden in Dijon, stond ook in het teken van een eerbetoon aan de overleden Geneviève de Fontenay, die op 1 augustus op 89-jarige leeftijd overleed, op dezelfde dag als de vader van Malika Ménard.

Lees ook: Ex-miss Malika Ménard vindt toevlucht in Marokko na doodsbedreigingen

"Ik wilde en moest er zijn vanavond, in Dijon, voor de Miss France show. Om samen te zijn met mijn vriendinnen, te zien hoe het lot van een jonge vrouw in een fractie van een seconde verandert en om de ’dame met de hoed’ te eren. Het was iets wat mij echt aan het hart ging: ik ben de laatste Miss France die door Geneviève de Fontenay is gekroond", schrijft Ménard op Instagram, waarbij ze foto’s deelde van haar kroning naast de illustere Geneviève de Fontenay.

"Het maakt niet uit of je de eerste of de laatste in iemands leven bent, de duur of diepte van de relatie creëert, zonder dat we daar echt invloed op hebben, een speciale band. Dat was bij ons het geval. Ik wilde haar vanavond eer bewijzen (zaterdag 16 december, ndvr.), omdat ze deze zomer is overleden, meer dan vier maanden geleden... op dezelfde dag als mijn vader", aldus de journaliste.

Lees ook: Ex-Miss Frankrijk Malika Menard geniet van Marrakesh

Een meniscusblessure verhinderde Ménard om persoonlijk eer te betonen aan de iconische figuur van Miss France. "Ik was zo ontzet, gevangen in pijn, overweldigd door nieuwe emoties en angsten, dat ik op dat moment niet in staat was om op een waardige manier mijn dankbaarheid uit te drukken toen men mij hierom vroeg. Ik keek daarom erg uit naar dit eerbetoon, deze gemeenschap van Missen, rondom degene aan wie we uiteindelijk een beetje te danken hebben wie we vandaag zijn. (Maar) ik kan me fysiek niet verplaatsen. Ik heb mijn meniscus gescheurd door een verkeerde beweging afgelopen zondag in Marokko. Sindsdien heb ik moeite met lopen. Ik zal dus in gedachten aanwezig zijn", legt Miss France 2010 uit.

Zaterdag werd Eve Gilles, Miss Pas-de-Calais, gekroond tot Miss France 2024, als opvolgster van Indira Ampiot, die vorig jaar werd verkozen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team