Zoeken

Gendergelijkheid: Benkirane bestormd voor Parlement

21 januari 2012 - 08:59 - Marokko

©

Bij zijn aankomst op het parlement donderdag waar hij was zijn programma moest voorleggen, werd Premier Abdelilah Benkirane bestormd door vrouwelijke parlementsleden die de toepassing van artikel 19 van de Grondwet eisen.

Aanhangers van de Authenticiteit en Moderniteit Partij (PAM) en de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI), verzamelden zich voor het parlement om de afwezigheid van vrouwen in de regering aan de kaak te stellen.

Het symbolisch initiatief werd toegejuicht door minister Bassima Hakaoui, enige vrouw van regering Benkirane, dat wordt omschreven als "macho". In een verklaring aan het persagentschap MAP, zeggen de demonstranten dat Benkirane "de helft van de Marokkaanse gemeenschap heeft geschrapt door de vrouwen uit te sluiten".

De Kamerleden eisen een echte gendergelijkheid en zijn ervan overtuigd dat dit een schending van artikel 19 van de Grondwet is.

De baas van de regering is niet de enige die wordt gehekeld. Ook politieke partijen die geen vrouwen op hun ministerlijst hebben voorgesteld zijn in fout, aldus PAM Kamerlid Fatiha Layadi, aan Al Akhbar Yaoum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team