Zoeken

Europese Marokkaan door makelaar opgelicht in Agadir

31 augustus 2019 - 17:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaan uit Frankrijk is het slachtoffer geworden van een oplichtingsoperatie in Agadir. De man heeft al zijn spaargeld verloren en heeft besloten om nooit meer naar Marokko terug te keren.

Mounir Essalmi besloot in 2014 een appartement in Agadir te komen. Hij sloot een koopcontract van 500.000 dirham met de makelaar.

Hespres bericht dat het project echter nooit van de grond is gekomen. Het slachtoffer ontdekte veel later dat het bedrijf pas in 2017 eigenaar was geworden van het project, drie jaar na de ondertekening van zijn contract.

Het slachtoffer liet intussen ook de waarde van zijn appartement op plan schatten. Hij ontdekte dat de woning in werkelijkheid veel minder waard was dan wat hij had betaald. Hij had 16.000 dirham de vierkante meter betaald terwijl de werkelijke prijs 7000 dirham is.

Mounir Essalmi heeft samen met andere slachtoffers van het vastgoedbedrijf meerdere klachten ingediend, maar heeft nooit een antwoord gekregen. Hij schreef naar de Wali van de regio Souss, de plaatselijke autoriteiten en andere staatsinstellingen, tevergeefs.

"Ik heb besloten om nooit meer in een project in Marokko te investeren. Ik heb er vooral spijt van dat ik mijn geld niet in een appartement in Frankrijk heb geïnvesteerd. Daar hebben we tenminste rechten.", aldus Essalmi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team