Zoeken

Marokko: ophef om Holocaust Memorial in Marrakech

29 augustus 2019 - 14:40 - Marokko

©

In Marokko heeft de publicatie van berichten over de bouw van een Holocaustmonument in Marrakech voor enige opschudding gezorgd.

HuffPost bericht dat de bouw van het monument was gestart maar dat daar geen vergunning voor was aangevraagd. De autoriteiten hebben de memorial in de gemeente Ain Faska begin deze week laten slopen.

Volgens een verklaring van de autoriteiten zijn de berichten over de bouw door buitenlanders van een museum en een memorial met schilderijen met het akkoord van de overheid ongegrond. De initiatiefnemers zouden nooit toestemming hebben gevraagd voor het project.

Het Holocaustmonument werd op initiatief van de Duitse NGO PixelHelper gebouwd. De organisatie heeft op Facebook geprotesteerd tegen de sloop van het monument en hekelt het feit dat de autoriteiten nooit hebben willen meewerken aan het project. Alle verzoeken om de burgemeester te ontmoeten werden geweigerd.

PixelHelper eist nu een schadevergoeding van 100.000 euro, bedrag dat reeds in het project was geïnjecteerd. De plaatselijke autoriteiten hebben niet op het verzoek gereageerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team