Zoeken

Europese gepensioneerden massaal naar Marokko, mooie deal voor makelaars

28 mei 2023 - 18:55 - Marokko

©

Veel gepensioneerde Europeanen, en voornamelijk Fransen, kiezen Marokko als plek om hun gouden leeftijd door te brengen. Het is een groeiend fenomeen waar makelaars erg blij mee zijn.

Op zoek naar een comfortabele levensstandaard en lagere kosten voor het levensonderhoud, stromen heel wat Franse gepensioneerden naar Marokko. Inmiddels hebben bijna 60.000 van hen zich al in het koninkrijk gevestigd, een aantal dat de komende jaren zeker zal stijgen. De reden voor deze rage is de relatief hoge koopkracht die ze in Marokko hebben. In een reportage van France 2 over dit onderwerp vertelt Germain, een gepensioneerde man die in Marokko woont, dat een kilo tomaten hier 50 centimes kost, "tegenover 4 à 5 euro in Frankrijk",

Lees ook: Waarom is de bestemming Marokko populair bij senioren?

Met zo’n groot verschil in koopkracht tussen Frankrijk en Marokko, kunnen gepensioneerden zich in het koninkrijk luxe woningen veroorloven tegen zeer betaalbare prijzen. Het is een lucratieve business voor makelaars, die hun geld verdienen met het aanbieden van woningen die voldoen aan de verwachtingen van gepensioneerden. Laurent Ginard, een Franse makelaar, zegt in de reportage dat hij al bijna 1000 gepensioneerde Franse koppels aan een woning in Marokko heeft geholpen.

Lees ook: Marrakech bij beste steden voor expats

Volgens de website "Retraites Sans Frontières" (Pensioen zonder grenzen) behoort Marokko tot de top 10 van beste landen om je pensioen door te brengen. Het koninkrijk biedt een speciale belastingregeling voor buitenlandse gepensioneerden, ze profiteren van een belastingvermindering van 80% op hun pensioen. Het koninkrijk moet echter blijven innoveren, want landen als Portugal hebben zich laten inspireren door het Marokkaanse model en worden geleidelijk aan zeer serieuze concurrenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team