Zoeken

Anas Laghrari, de Marokkaan achter de Europese Super League

26 april 2021 - 18:20 - Sport

©

Het bedrijf Key Capital, waarvan de Marokkaanse Anas Laghrari medeoprichter is, werkt al vijf jaar lang samen met de voorzitter van Real Madrid aan de ontwikkeling van een nieuwe Europese competitie, die van start zal gaan met 3,5 miljard euro aan investeringen.

Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid, vertrouwt op Key Capital, en in het bijzonder op Anas Laghrari, mede-oprichter van de bank die gaat zorgen voor de financiering van het ambitieuze project van de Europese Super League. De Marokkaanse zakenman is een oude bekende van de voorzitter van de club en zou tot algemeen secretaris van de Super League kunnen worden benoemd, meldt de website lainformacion.

De European Super League Company SL, die in Spanje gevestigd is, beheert het project met een initiële investering van 3,5 miljard euro. De 15 oprichtende clubs zullen gebruik kunnen maken van middelen uit het startfonds, die niet moet worden gezien als een "installatiebonus", maar eerder als een stimulans om hun stadions voor de competitie op te knappen. Het geld moet worden teruggegeven als het project wordt opgegeven.

Zes Engelse clubs (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur), drie Italiaanse clubs (Juventus, Inter Milaan en AC Milan) en drie Spaanse clubs (FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid) zullen gebruik kunnen maken van de financiering, toegekend door de Bank of America Merrill Lynch en JP Morgan.

Laghrari heeft ook onderhandeld over de uitzendrechten voor de nieuwe competitie, waarvan de inkomsten zullen worden gebruikt om de lening terug te betalen. Andere investeerders, zoals het Amerikaanse Providence en het Britse CVC Capital Partners, zouden ook interesse hebben voor het project van de Europese Super League.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team