Zoeken

Europes hof keurt uitzetting Marokkaan die kritiek uitte op Koning Mohammed VI goed

16 februari 2019 - 15:10 - Wereld

©

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de uitzetting door Denemarken goedgekeurd van een Marokkaan die kritiek had geuit op Koning Mohammed VI.

Denemarken zette Said Mansour op 4 januari uit vanwege zijn terroristische activiteiten. Hij was twee keer veroordeeld voor apologie van het terrorisme. De man probeerde een uitzetting te voorkomen door te verklaren dat hij in Marokko in gevaar zou verkeren omdat hij kritiek had geuit op de Koning en de regering.

De "boekhandelaar van Brønshøj" zoals Mansour in Denemarken wordt genoemd, had na zijn uitzetting bij het Europees hof voor de rechten van de mensen een klacht ingediend tegen de Deense staat. Zijn klacht werd echter niet ontvankelijk verklaard.

"De rechtbank heeft op basis van internationale documenten vastgesteld dat de mensenrechtensituatie in Marokko in het algemeen in de afgelopen jaren is verbeterd en dat de autoriteiten ernaar streven de internationale mensenrechten na te leven", ook al bestaan er "nog gevallen van folteringen", schrijft de rechtbank in zijn vonnis. Said Mansour verkeert dus niet in gevaar in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team