Zoeken

Ethnic food specialist Mohammed Mechbal krijgt Diwan award

12 december 2012 - 16:12 - Wereld

©

Mohammed Mechbal, nummer twee van de ethnic food in Europa, heeft de speciale juryprijs gekregen op de Diwan Awards in Brussel.

De self-made man van Marokkaanse afkomst, werd erkend voor zijn steun aan sociale initiatieven van Belgisch-Marokkaanse verenigingen en voor het succes van zijn bedrijf.

In de late jaren ’80 richtte Mohammed Mechbal, Mia Trading International op in Brussel. Vandaag haalt zijn bedrijf een jaarlijkse omzet van 16 miljoen euro en en telt 23 personeelsleden.

Om zijn succes te verklaren zonder in het cliché te vervallen, zegt Mohamed Mechbal: "We hebben hetzelfde voedsel als Mediterranen. Het zijn producten die iedereen gebruikt. Ik ben er zeker van dat je pistachenoten, dadels, olijven of couscous lust, niet? En het voordeel is dat het goedkope producten zijn, wat belangrijk is in deze crisistijden. Er is een verschil tussen etniciteit, halal en koosjer. Linzen , kruiden, gedroogde vruchten, olijven, dat is allemaal halal in wezen en vraagt geen tussenbehandeling. Het debat betreft uitsluitend producten die dierlijke vetten bevatten. Maar we hebben er een label van gemaakt, niche marketing. Binnenkort zien we zelfs halal whisky... Ik ben tegen deze getto’s. Mijn linzen moeten zich in dezelfde schappen bevinden als de andere linzen".

De Diwan Awards die Belgisch-Marokkaanse talenten onderscheidt, werd aan talrijke talenten van Marokkaanse afkomst uitgereikt. Onder hen bevinden zich:

 Rachida Aziz, oprichtster van het modemerk Azira
 Sanae Jah, Thaiboks kampioene
 Loufti Belghmidi, journalist en realisator van de documentaire "Trek slama Si Mohamed"
 Taoufik Amzile, verantwoordelijke in een multinationaal en oprichter van de Belgische vereniging van moslim professionals

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team