Zoeken

Frankrijk krijgt moskee voor homo’s

26 november 2012 - 18:06 - Wereld

©

Een moskee voor homo’s opent op 30 november in Parijs. De nieuwe moskee waar homoseksuele moslims kunnen trouwen en aan het vrijdaggebed deelnemen, is ook op voor vrouwen, die in dezelfde ruimte als mannen mogen bidden.

De gay-moskee opent op initiatief van het collectief "Homosexuels musulmans 2 France" (gay-moslims van Frankrijk). Daarmee wil het collectief, opgericht door Ludovic-Mohamed Zahed, strijden tegen homohaat in Frankrijk.

Ludovic-Mohamed Zahed, eerste homoseksuele moslim die in Frankrijk voor een imam trouwde, betoogt dat niets in de Islam of de Koran homoseksualiteit verbiedt. Volgens hem heeft de profeet Mohammed nooit bezwaar gemaakt tegen homohuwelijken.

De 35-jarige Franse van Algerijnse afkomst werkt aan een proefschrift over de Islam en homoseksualiteit in Parijs. In maart publiceerde hij zijn eerste boek "Le Coran et la chair" (de koran en het vlees).

Homoseksualiteit is verboden in de Islam en in alle monotheïstische religies omdat het wordt beschouwd als een onnatuurlijke daad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team