Zoeken

Enfusion eist miljoen euro van Badr Hari

19 december 2017 - 17:00 - Sport

©

Enfusion heeft een schadevergoeding van één miljoen euro van Badr Hari geeist wegens contractbreuk. Hari zou zowel bij Enfusion als bij Glory een contract hebben getekend.

Eerder deze week werd bekend dat Badr Hari in mei voor kickboksorganisatie Enfusion tegen Luis Tavares in het Sportpaleis in Antwerpen moest vechten. Glory had enkele dagen daarvoor echter laten weten dat Badr Hari op 3 maart tijdens het Glory51 kickboksgala zijn rentrée zou maken.

Enfusion dreigde er vervolgens mee om zowel Glory als Badr Hari voor de rechter te slepen. De advocaat en manager van Hari, Jacques de Wit, bevestigde dat zijn cliënt een conceptovereenkomt met Enfusion had getekend maar dat er problemen waren geweest met de betaling van het voorschot waardoor het contract niet meer geldig is.

Volgens de advocaat van Enfusion is het nu te laat om het gevecht van Hari op 3 maart met Glory te annuleren. Wel eist hij voor zijn cliënt een flinke schadevergoeding. "We hebben het management van Badr Hari laten weten dat we hem aansprakelijk stellen voor de schade. We zijn aan het rekenen hoe hoog de schade is, maar het gaat om vele tonnen, richting de miljoen. Als we er niet uitkomen wordt het een civiele rechtszaak. Die zal dan gevoerd worden in Gent.", aldus de raadsman.

Topman Scott Rudmann van Glory reageerde intussen ook op de zaak. Badr zal op 3 maart tegen Hesdy Gerges vechten zoals gepland. "En verder is het een zaak tussen het team van Badr Hari en die organisatie, waarvan het me niet duidelijk is of het Enfusion is of een aan Enfusion gelieerd bedrijf. Maar het team van Badr Hari is het netste en meest professionele dat ik ken. Die andere organisatie heeft zich gewoon niet gehouden aan bepaalde voorwaarden, zoals ik het begrijp. Ze zijn boos en teleurgesteld, dat snap ik wel, maar wij hebben een keurig contract en Badr zal honderd procent zeker 3 maart bij ons in Ahoy staan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team