Zoeken

Eid ul-Fitr en Eid ul-Adha vanaf nu feestdagen in Oekraïne

22 mei 2020 - 15:40 - Wereld

©

Volodymyr Zelensky, president van Oekraïne, heeft maandag laten weten dat vanaf dit jaar Eid ul-Fitr en Eid ul-Adha officiële feestdagen worden in zijn land.

"We willen een staat opbouwen waarin iedereen zich een burger van Oekraïne voelt. Ik wens dat iedereen zich een volwaardig burger voelt, zonder de geschiedenis en tradities van zijn eigen volk te vergeten. We willen jullie steunen, niet alleen in woorden, maar ook met daden op wetgevend niveau.", verklaarde de Oekraïense president tijdens de herdenking van de volkerenmoord op de Krim-Tataren.

Daily Sabah bericht dat Volodymyr Zelensky van deze gelegenheid gebruik heeft gemaakt om Eid ul-Adha en Eid ul-Fitr, de twee belangrijkste feesten in de Islam, tot officiële feestdagen uit te roepen. Oekraïne telt als gevolg daarvan elf officiële feestdagen.

Krim-tataren, oorspronkelijke bewoners van het schiereiland, zijn voor hun overgrote merendeel moslims. Op de Krim wonen ongeveer 300.000 mensen. In het Tartaars staat Eid ul-Fitr bekend als "Oraza Bayrami" en Eid ul-Adha als "Qurban Bayrami".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team