Zoeken

Eid ul-Fitr: het mooi bericht van de Duitse president

25 mei 2020 - 20:00 - Wereld

©

Frank-Walter Steinmeier, president van Duitsland, heeft ter gelegenheid van Eid ul-Fitr een mooi bericht gedeeld waarin hij de moslimgemeenschap steunt.

In zijn bericht sprak het staatshoofd onder meer over de racistische en terroristische aanslagen op twee shishalounges in februari dit jaar in Hanau.

"Het was een aanval op ons vreedzaam samenleven en op alle waarden die we in dit land delen: respect voor menselijke waardigheid, tolerantie en diversiteit en vrijheid van geloof.", verklaarde Steinmeier volgens wie de racistische haat en geweld van rechts extremisten niet kunnen worden getolereerd.

"Ik verzeker jullie dat ik als federale president vastbesloten ben ervoor te zorgen dat onze samenleving opstaat tegen alle vormen van racistische en haatdragende handelingen. Haat en marginalisering, gewelddadige aanvallen op moslims, aanvallen op moskeeën ... We mogen het niet tolereren, we moeten niet toestaan ​​dat zulke dingen gebeuren.", vervolgde de president, die oordeelt dat het de verantwoordelijkheid van de staat is om moslims te beschermen.

De aanslagen in Hanau werden door de 43-jarige extreemrechtse Tobias Rathjen gepleegd. Daarbij vielen negen doden en vijf gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team