Zoeken

Marokko vermenigvuldigt politiecontroles in aanloop Eid ul-Fitr

23 mei 2020 - 13:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de veiligheidsmaatregelen in de strijd tegen de coronavirus pandemie opgeschroefd in aanloop van het einde van de Ramadan en de viering van Eid ul-Fitr.

De feestdagen zijn een uiterst gevoelige periode daar Marokkanen gewoonlijk samenkomen om het einde van het vasten te vieren. De autoriteiten vrezen een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in deze periode.

Al Massae bericht dat de politiecontroles om de noodtoestand te doen naleven werden versterkt in stedelijke gebieden, met extra aandacht voor dichtbevolkte wijken, maar ook op het platteland.

Verplaatsingen tussen steden blijven verboden zonder een uitzonderlijke toestemming van de autoriteiten en een geldige reden. De toegangen tot steden, dorpen en snelwegen worden tijdens de feestdagen daarom ook streng gecontroleerd.

Al deze maatregelen hebben tot doel een heropleving van de coronavirus pandemie in het koninkrijk te voorkomen. Marokko had begin deze week al besloten om de sanitaire noodtoestand en de avondklok met drie weken te verlengen, uit vrees dat een versoepeling van de maatregelen net voor de feestdagen tot een toename van het aantal coronabesmettingen zou leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team