Zoeken

Eid ul-Adha: registratie schapen en geiten begonnen

9 april 2022 - 19:00 - Marokko

©

Het Marokkaans agentschap voor voedselveiligheid (ONSSA) is begonnen met het aanbrengen van oormerken bij schapen en geiten die tijdens Eid ul-Adha zullen worden geslacht.

De maatregel is bedoeld om de traceerbaarheid van de dieren te vergemakkelijken. De labeling moet er voor zorgen dat, in geval van een voedselschandaal, de oorsprong van de dieren kan worden getraceerd, aldus een verklaring van het ONSSA. De labeling zal gratis zijn voor alle veefokkers in het koninkrijk.

Concreet zal het ONSSA aan de oren van de dieren een gele ring aanbrengen met daarop een uniek serienummer en de woorden "عيد الاضحى". Vorig jaar werden 7,2 miljoen schapen en geiten geïnventariseerd voor Eid ul-Adha, aldus het agentschap. Ook wordt opgemerkt dat de veterinaire diensten van het ONSSA sinds januari 2022 meer dan 242.000 fok- en kweekbedrijven hebben geregistreerd.

Het agentschap controleert daarnaast de kwaliteit van het drinkwater, het diervoeder en de geneesmiddelen die in fok- en kweekbedrijven worden gebruikt. Bovendien oefent het bureau controle uit op het vervoer van pluimvee, waarvoor een pas moet worden afgegeven door de veterinaire diensten van het ONSSA om de traceerbaarheid te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team