Zoeken

Eerste kerstmis van een Canadese Moslim gaat viraal

26 december 2020 - 15:00 - Wereld

©

De grappige ervaringen van een moslim die voor het eerst Kerstmis viert in Canada, gaan viraal op sociale media.

Mohammad Hussain die in Canada woont, besloot om de kerstvakantie door te brengen met zijn twee huisgenoten, aangezien ze allemaal samen opgesloten zaten omwille van de pandemie. Zijn initiatie in de kerstsfeer liet een behoorlijke indruk op hem achter, daarom deelde hij zijn aantekeningen op Twitter, waar ze snel viraal gingen.

Hoewel Hussain al eerder kennis had gemaakt met bepaalde aspecten van Kerstmis, had hij nog nooit het hele gebeuren meegemaakt. Normaal brengt hij deze periode door met zijn familie, maar omdat dat dit jaar geen optie was, besloten de kamergenoten te brainstormen over manieren om kerst met elkaar te vieren.

"Kerstmis is een halftijdse job die al midden november begint", zo begint zijn draad op Twitter. Hussain stelde vast dat de voorbereidingen voor het feest al weken voor de 25ste december van start gaan. Er moeten lampjes opgehangen worden zowel binnen als buiten en elk vrij moment gaat naar het kopen van het perfecte cadeau. "Ik dacht altijd dat je gewoon een boom moet opzetten en cadeautjes aan je familie geven. Dat is een leugen."

Toen een kamergenoot met het voorstel kwam voor een 12-gangendiner, stemde Hussain in met deze grootse operatie. Maar hij kwam er snel achter dat mensen zeer sterke gevoelens hebben over hun kersttradities. "Als iemand erop staat dat je bepaalde dingen moet eten op kerstochtend omdat het bij hun familietraditie hoort, stel dan geen alternatieven voor. Ze zullen je in de nek steken".

Hij constateerde ook dat het religieuze aspect van Kerstmis optioneel is. "Ik vind deze echt leuk. Als ik mijn moeder zou voorstellen om een seculiere ramadan te houden, zou ze een hartaanval krijgen. Ik zal wel proberen om mijn familie zover te krijgen dat ze een geheime kerstman voor Eid regelen. Er wordt gewerkt aan de naam".

Toen zijn Twitterdraad succesvol werd, stelde een vriend voor om een ​​paar links toe te voegen naar goede doelen en begon Mohammad geld in te zamelen voor twee lokale voedselbanken, Milton Halal Foodbank en Parkdale Food Centre.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team