Zoeken

Marokkaanse influencer slachtoffer huiselijk geweld in Turkije

9 juli 2022 - 12:20 - Sport

©

Een Marokkaanse vlogster die in Turkije woont, stelt dat zij herhaaldelijk het slachtoffer is geworden van huiselijk geweld en vraagt de Marokkaanse autoriteiten om juridische en sociale steun.

In verschillende video’s op haar Instagram-account vertelt "Ghizou", een Marokkaanse influencer, over de hel waaraan haar Turkse echtgenoot haar blootstelt en het "onrecht" en het "misbruik" dat zij ondervindt als "Marokkaanse vrouw die in een vreemd land woont". Haar gezicht is bedekt met littekens en blauwe plekken.... Ghizou stelt dat zij verschillende malen het slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Zij beschuldigt haar man er ook van dat hij 40 miljoen dirham (bijna 4 miljoen dollar) van haar heeft gestolen en de controle over haar twee bedrijven heeft verworven.

Lees ook: Marokkaanse in Turkije gearresteerd voor beledigen Erdogan (video)

Uit wanhoop deed de vrouw zelfs een zelfmoordpoging in een livestream op het sociale netwerk. Zij beweerde door de Turkse autoriteiten te zijn gearresteerd en mishandeld, nadat zij aangifte tegen haar man had gedaan. Zij voegde eraan toe dat de autoriteiten ook gedreigd hadden haar twee dochters af te nemen (zij heeft er een met haar huidige echtgenoot en een andere uit een vorige relatie) en haar naar Marokko te deporteren. "Het Turkse rechtssysteem zal mij geen gerechtigheid geven," zegt ze wanhopig. Daarom roept zij in haar laatste Instagram Live video de Marokkaanse ambassade in Turkije op om tussenbeide te komen en haar juridische bijstand te verstrekken.

Lees ook: Prostitutienetwerk van Marokkaanse vrouwen opgerold in Turkije

"Ik leef in een toestand van terreur en paranoia," beweert Ghizou, die naar eigen zeggen voortdurend door haar man en zijn vrienden wordt bedreigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team