Zoeken

EasyJet van racisme beschuldigd op vlucht Marrakech-Manchester (video)

21 maart 2019 - 11:39 - Marokko

©

EasyJet wordt van racisme en islamofobie beschuldigd. Een passagier van Pakistaanse afkomst stelt dat hij op een vlucht tussen Marrakech en Manchester het slachtoffer was van racisme.

Volgens Adil Kayani gebeurde dat tijdens een vlucht tussen Marrakech en Manchester op 5 maart dit jaar. Een steward zou hem hebben gevraagd om uit het toilet te komen omdat hij "teveel tijd nam". De steward ging nog een stapje verder en opende de deur van buiten uit, wat extreem gênant was voor de jongeman.

"Eruit" zou Kayani toen hebben geroepen. "Ik zat nog op het toilet en was niet gekleed", vertelde hij aan The Independant. Hij voelde zich "vernederd en misbruikt". De jongeman sprak iets later met een andere lid van de bemanning die hem uitlegde waarom zijn collega zo had gehandeld maar Adil wil het er niet bij laten en eist officiële excuses van de luchtvaartmaatschappij.

EasyJet heeft hem een vergoeding van 500 pond aangeboden, wat hij weigerde. Adil Kayani oordeelt dat zijn "waardigheid belangrijker is dan geld". De luchtvaartmaatschappij houdt vol dat het vliegpersoneel de normale procedure heeft gevolgd en zich op een beleefde wijze gedroeg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team