Zoeken

Casablanca en Rabat duurste huursteden in Marokko

28 november 2014 - 20:48 - Economie

©

Met een gemiddelde huurprijs per vierkante meter van 88 dirham is Casablanca zonder veel verrassing de duurste stad in Marokko. Hoofdstad Rabat volgt met 84 dirham per vierkante meter.

Deze cijfers komen uit een ranking van vastgoedwebsite Mubawab.ma. Marrakech is derde met 78 dirham/m², gevolgd door Salé (73 dirham) en Tanger (66 dirham). Als er enkel wordt gekeken naar grote steden, dan zijn Essaouira en Agadir ongetwijfeld de goedkoopste steden met een gemiddelde huurprijs van 56 en 57 dirham per vierkante meter.

Meer in detail is vooral de wijk Triangle D’or heel duur in Casablanca met 109 dirham/m². Daarna volgen de wijken Racine-extension met 98 dirham en Racine en Ziraoui met 96 dirham. Oulfa is één van de goedkoopste wijken met een gemiddelde huurprijs van 48 dirham/m².

Op nationaal niveau is de gemiddelde huurprijs van een appartement 71 dirham per vierkante meter. Deze cijfers moeten met voorzichtigheid worden geïnterpreteerd. Aangezien het om een advertentiewebsite gaat, worden de prijzen namelijk door de eigenaren vastgesteld en kunnen door huurders worden onderhandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team