Zoeken

Duizenden Marokkanen demonstreren in Brussel voor Rif

2 maart 2018 - 20:00 - Wereld

©

Duizenden Marokkanen hebben donderdag in Brussel gedemonstreerd tegen de manier waarop de bevolking in de Marokkaanse Rif wordt behandeld.

Volgens de NOS werd er ook geprotesteerd tegen de weinige investeringen in de regio. Op straat werd een groot wit doek met afbeeldingen van mishandelde mensen gelegd. Volgens de aanwezige demonstranten toont het doek " hoe de regering in Marokko de mensen uit de Rif behandelt".

"Ik ben opgegroeid in Nederland, waar respect is voor mensenrechten. En dus moet ik opkomen voor dezelfde rechten in het gebied waar mijn ouders vandaan komen. Ze wilden alleen voorzieningen als een ziekenhuis en een universiteit. Meteen werden de actievoerders opgepakt en mishandeld.", vertelt een demonstrant.

Op hetzelfde moment waren Riffijnse activisten in het Europees Parlement uitgenodigd om over de protesten in het noorden van Marokko te spreken. Onder hen Ahmed Zafzafi, vader van protestleider Nasser Zafzafi.

"Bewustwording, dat is een eerste stap. Alleen wat Spaanse en Portugese Europarlementariërs waren op de hoogte van de situatie in de Rif. Na vandaag zijn dat er dus meer. En het parlement heeft wel degelijk wat te zeggen over de Europese begroting. Dus we kunnen ervoor zorgen dat Europees geld ook daadwerkelijk in de Rif terechtkomt.", verklaarde PvdA-Europarlementariër Kati Piri, die de ontmoeting organiseerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team